Activiteiten 2005/2006

Jubileum fietstocht.

Het 30 jarig bestaan van Jeugd en Natuur Maasbree is op zondag 13 augustus 2006 gevierd. Op de fiets en scoot-mobiel werden mooie stukjes natuur in het buitengebied van Maasbree bezocht. Bij het "gereformeerde kerkhof" werd halt gehouden en kregen we uitleg over het ontstaan en onderhoud van dit erg kleine kerkhofje. Via Hout-Blerick kwamen we aan bij het natuurgebied de Romeinenweerd. Hier kon je genieten van een wandeling onder leiding van gids Hans Custers. Tevens werd het ringen van vogels uit de doeken gedaan. We mochten aldaar een braamsluiper bewonderen. Enkele dames genoten elders op een terrasje van de natuur en de koffie. Na de wandeling sloten de dames zich weer bij de groep aan en fietsten we naar het Wok-paleis in Baarlo. Hier werd de inmiddels hevige dorst gelest en werd gesmuld van de verschillende soorten heerlijke gerechten. Na het wokken dankte onze voorzitter Peter Schutte de heren Jan Janssen en Geert Tielen voor het organiseren van dit jubileum. Via Soeterbeek en Rinkesfort ging het gezamenlijk richting Maasbree en aldaar kwam een einde aan een geslaagde dag.

Einde van het seizoen /opgave voor komende seizoen.

Jammer genoeg is er een eind gekomen aan het seizoen 2005/2006. We gaan een welverdiende vakantie tegemoet.
We vonden jullie een leuke, gezellige en enthousiaste groep.
Als jullie volgend jaar naar de middelbare school gaan, kunnen jullie even goed nog lid blijven van Jeugd en Natuur; je komt dan bij groep 2. Ook de huidige leden van groep 2 kunnen zich opnieuw aanmelden.
Het strookje, dat je ontvangen hebt vul je dan in en lever dit voor of tijdens de vakantie in bij Jan Vullings, Velsengoed 1.
Betalen van de contributie hoeft pas aan het begin van het nieuwe schooljaar 2006/2007.
Hopelijk zien we je terug, want je weet Jeugd en Natuur is en blijft leuk.

Fietsoriëntatietocht.

Fietstocht Jeugd en natuur 2006,
Er wordt wel eens gezegd je krijgt het weer dat je verdient. En zie 2de Pinksterdag was ideaal fietsweer met een temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. En dit was te merken aan het hoge aantal deelnemers, ruim 90 in getal. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd. Hadden we in 2005 gekozen voor het noorden van Maasbree. Deze keer zochten we het zuidelijker. Dit was direct te merken aan de temperatuur. Enkel graden hoger. De rustplaats was bij “Camping de Breukerheide” aan de Breestraat, waar we gastvrij werden ontvangen door de Fam. Janssen. Bedankt namens alle deelnemers en de medewerkers van Jeugd en Natuur Maasbree. Onderweg konden weer enkele vragen beantwoord worden wilde men meedingen voor de hoofdprijs. De jury heeft zeer streng moeten oordelen. Vraag 3 ging over wat voor soort dier het duinkonijn is. Het enige goede antwoord moest zijn knaagdieren niets meer en niets minder. Ook op vraag 10 (Anthony van Leeuwenhoek) is maar een antwoord goed gerekend nl. Bacteriën. De verschillende vragen moesten als volgt beantwoord worden. Antwoord no.1: Adder – no.2: V.V.D. – no.3: Knaagdieren - no.4: Reptielen – no.5: Schoonhoven – no.6: Aap . No.7: Tom Manders – no.8: Pup – no.9: Richter – no.10: Bacteriën – No.11: Spaarne – no.12: Amfibieën – no. 13: Vleesetende plant. – no.14: Toendra. - no.15: Een mus. – no.16: Everlosebeek – Springbeek en de Kwistbeek. (elke goede beek 1 punt erbij, foutief antwoord 1 punt aftrek. De prijswinnaars zijn: 1ste : Sid Pubben Baarlosestraat 25 Maasbree - 17 punten, 2de : Maartje Gubbels van Hatertstraat 12 Maasbree – 16,5 punten en 3de : de Madeliefjes p/a Drost 5 Maasbree - 16 punten. Deze fietstocht wordt mede gesponsord door Café –Golfbaan “De Poolbar” Dorpstraat 67 Maasbree (plaats van start en finish) en natuurlijk Will en Wiel Theeuwen Leemvenweg 9 (Leeuwerik) Maasbree voor het schenken van mooie plantjes.
We bedanken alle deelnemers voor hun geweldige inzet en tot 2de Pinksterdag 2007.
Jeugd en Natuur Maasbree.

Daguitstapje.

Reisje 2006 naar Kanne en Valkenburg. Een lot uit de loterij was het, het weer. Na vele dagen ellendig vies regenweer, was het stralend zonnig op de dag van het reisje van Jeugd en Natuur. Met een bus met 35 personen vertrokken we al om 08.30 uur naar het Zuiden. Peter Wijnhoven en Sandra Heuvelmans vonden het zeker te vroeg, want die waren niet komen opdagen. Tassen vol met broodjes, snoep en chips en wat dies meer zijn werd de bus in geladen. Om 09.45 uur waren we bij het kasteel Neercanne, een geweldig mooi terrassenkasteel met een leuke tuin, die je kom bereiken via een donkere trap. Peter Schutte vertelde van alles en na een korte wandeling langs de smokkelroute gingen we naar de grotten van Kanne. De Belgische gids, die vol grapjes zat, vertelde op zijn Bels alles wat er zoal te beleven was in de grot. Champignons werden er gekweekt, aardappels en bakkerspullen opgeslagen, gefeest en bier getapt, echter alleen voor de leiders (het was wel lekker). Na deze rondleiding vertrokken we per bus naar Valkenburg, waar we de hele middag konden ronddolen in de Valkenier; het weer was prima en het was niet druk. De leiding lette op de tassen en iedereen kon onbeperkt alle attracties gratis bezoeken; alleen de wc koste 20 eureocent (wat een afzetters). Toen we vertrokken, waren Jordi, Rob en Paul een kwartier te laat; ze kregen er maar geen genoeg van. Toen weer naar huis; echter we belandden in een file; de chauffeur, die zeer bang was dat we de bus vuil maakte, reed ver om, om deze file te omzeilen; dit was niet zo'n succes. Al met al een geslaagde dag.
Peter bedankt voor de rondleiding.
Jan

Bermwandeling groep 2.

Wandeling en bezoek aan Naturschutzhof op maandag 8 mei.

Deze maandagavond werd weer druk bezocht. Het mooie weer speelde zeker mee en er was een buitenactiviteit gepland. We hadden met dank aan de ouders genoeg vervoer naar dit prachtige gebied. Bij aankomst vertelde Peter Schutte hoe het gebied ontstaan was en wat er zoal te zien zou zijn. We wandelden langs water en weilanden met o.a. fluitenkruid, dovennetel, boterbloem, pinksterbloem maar vooral kleefkruid. Heel veel kleefkruid. Vele jassen, bloezen en truien vol kleefkruid. Bij het Naturschutzhof was heel veel te zien en te leren. Je kon de solitaire bijen zien nestelen in glazen buisjes. Er waren veel soorten kruiden en bloemen, je zag er ook veel aangelegde nestelplaatsen voor insecten. Heel leerzaam en leuk om te zien. Dank aan allen die zich op deze avond voor de jeugd heeft ingezet, vooral de ouders voor het vervoer en de interesses. Ook dank aan de jeugd voor het meegaan en één plant zul je nooit meer vergeten, het kleefkruid.
gr. Bêr

Opruimactie Jeugd en Natuur Maasbree.

Zaterdagmorgen 22 april heeft onze vereniging weer de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak gehouden in Maasbree. Helaas kwamen er maar 7 leden opdraven.
Heel enthousiast zijn ze met 6 seniormedewerkers aan de slag gegaan.
Alle milieuridders werden in een fel oranje jasje gehesen. Iedereen werd voorzien van een grijper en de nodige vuilniszakken.
Na instructie over de te volgen tactiek gingen we voortvarend van start in drie groepjes. De weersomstandigheden waren prima.
Op onze route naar de blokhut van Jong Nederland hebben we alle zwerfvuil verwijderd.
Veel red bull blikjes, lege sigarettenpakjes, bierblikjes, chipszakken, twee gebruikte condooms, 60 plastic handschoenen en nogal wat andere troep vormde onze buit.
Vooral in greppels en beken lag veel rommel. De opruimers waren zeer fanatiek, want zelfs de kleinste papiertjes moesten in de vuilniszak.
Om 12.00 u arriveerden we bij de blokhut. We hebben lekker veel cola gedronken en de nodige candybars geconsumeerd.
De gebruikelijke groepsfoto bij de 20 volle vuilniszakken vormde het overtuigende bewijs dat we een succesvolle opruimactie hadden afgesloten.
De Gemeente heeft het afval afgevoerd.

De 7 echte milieuridders (meisjes) hartelijk dank voor jullie inspanning voor een schoner milieu. Hopelijk tot de volgende keer.

Jan Geerits seniormedewerker Jeugd en Natuur Maasbree.
 

 

Braakballen onderzoek.

Opruimen paddenafrastering Breestraat.

 

Bezoek Kinderboerderij Hagerhof Venlo.

 

Nestkastjes timmeren.

Werken in de Regelshorst.

Om 9 uur stonden we klaar bij het Kennedyplein om te vertrekken naar de Regelhorst! We gingen maar met 14 man, meer kwamen er niet opdagen.
Toch hadden de Seniorenmedewerkers groep 1 en groep 2 gevraagd! We kwamen aan en er werd gezegd wat we moesten doen en iedereen ging aan het werk.
Eén groep ging bij de poel werken en de andere groep ging bomen omzagen om een goede laan te krijgen.
De groep bij de poel moest takken afknippen zodat er weer veel licht bij de poel kwam voor de amfibieën die daar leefden.
Nadat we ongeveer de helft hadden gedaan gingen we ruilen, de groep die bij de poel had gewerkt ging nu bomen omzagen en andersom.
Toen het half 12 was gingen we stoppen met zagen en gingen we de bomen die we hadden omgezaagd wegslepen op een grote berg,
waar ze 2 jaar geleden aan waren begonnen, daarna gingen we lekker warme chocomelk drinken en toen fietste we gezamenlijk naar huis!


Gemaakt door: Willy Lemmen en gast Koen Kempen

 

Natuurquiz.


 

 

Paddenoverzetaktie.
Werkschema geplaatst kijk verder onder padden

Zoopark Overloon.


Sporenspeurtocht.

De dierensporenspeurtocht was heel leuk. We hadden twee groepjes gemaakt, een meisjes en een jongensgroepje. Ons groepje (de meisjes) werd bij Wim ingedeeld. Wim weet heel veel van reeën, bokken, geitjes en dassen. We zagen dat reeën maar heel kleine keutels hebben, zoiets als bij konijntjes alleen wat langer.Weet je waarom een ree nooit in een varkenswei gaat staan maar wel in een wei met koeien? Varkens doen de hele dag knorren en dan kan een ree de vijand niet horen aankomen en een koe loeit maar af en toe! Er was ook een dassenburcht maar wij mochten er niet te dicht bij komen want dan doe je ze storen. Een dassenhol heeft maar één ingang en je kunt horen of hij thuis is want hij snurkt. In de nacht gaat hij eten zoeken.
Op de terugweg kregen we chocomel en wafels bij de vader en moeder van Jip. Bij Jip hebben ze een paard dat kusjes en pootjes kan geven. Ze hebben ook een varken met hele dikke wangen en hij eet heel veel brood van de bakker. Hij was nog te dik om op te staan.
Dit verslag is gemaakt door Rebke.

Kienen.

12, 88, 36, 22, 20, 8, 90, 5, 32, 9...KIEN!
De laatste zaterdag van de kerstvakantie, kienen met jeugd en natuur.
We moesten om 14.00 uur in de SOOS 't Hofje van in den Clockenslagh.
Iedereen die bij jeugd en natuur is kreeg een gratis kienkaart.
Als je wilde mocht je ook nog een tweede kienkaart kopen en mocht je iemand meenemen.
We begonnen met ronde 1, ronde 2 enz.
Na ronde 6 hadden we een kleine pauze, daarna gingen we weer verder.
Daarna hadden we een verliezersronde, iedereen die nog geen prijsje had mocht meedoen.
Toen we klaar waren met de verliezersronde hadden we nog 1 ronde.
In die ronde gingen alle drie de prijzen naar ..........
Sommige vonden dat niet zo erg leuk.
Toen we klaar waren met kienen wilden sommige hun prijsje omruilen.
We hebben nog één mededeling:
DE MENEER ACHTER DE MICROFOON HAD ZIJN HAREN GEKNIPT.
Het was en leuke en gezellige middag.
Dit verslag is gemaakt door: Joyce Leyssen en Luca Engels.

Kerstwandeling in Hinsbeck.

Wintervoedering vogels.

We moesten om 18.30 uur aanwezig zijn bij de Violier. Toen gingen we met z'n allen naar het overblijflokaal, daar kregen wij uitleg over vogels en een film over vogels te zien. Bijna iedereen was gekomen. Toen mochten we zelf de groepen maken voor het maken van het voedsel voor de vogels enz. enz. Wij zaten in een groep met 9 kinderen. Dit hebben wij allemaal gedaan: pindasnoeren rijgen, vetbollen maken, een kokosnoot vullen, draadmandjes voor pinda's en gevulde boomstammen maken. Pindasnoeren rijgen mochten we helemaal zelf doen, dan moesten we zo'n doppinda's aan een draad krijgen dat lukte niet altijd even goed. De vetbollen maken mochten we niet zelf doen dat deed Jan Vullings in bekertjes en dan moesten we dat in een bak met koud water zetten. De kokosnoot mocht niet zelf door snijden dat was te gevaarlijk, er kwam allemaal sap uit, daarna moesten er 3 gaatjes ingeboord worden,dat deden wij ook niet zelf dan moest je touw doorheen doen en vast knopen, dan moest je naar Jan Vullings voor voer voor in de kokosnoot. Sommigen mochten een stukje kokosnoot proeven wij hebben het ook geproefd Lieke vond het naar boter smaken ..... BrrrrllR en Kristie proefde eigenlijk niks HahA ..... Draadmandjes voor pinda's mocht je helemaal zelf maken, dan moest je eerst een stuk ijzer hebben en dan 2 stukjes hout. Het hout moest je aan een kant erin doen en vast nieten. Daarna deed je de pinda's erin en dan moest het andere houtje in het ijzer. Dit werd geniet en er werd een haakje aangemaakt. Gevulde boomstammen maken hadden we geen tijd meer voor maar daar kregen we er gewoon een van mee naar huis. Toen was de afsluiting nog. Natuurlijk mochten we wat we zelf gemaakt hadden om 20.00 uur mee naar huis nemen.
Wij vonden het een leuke avond.
Dit verslag is gemaakt door: Kristie Gellen & Lieke Smedts

Wandeling Brachterwald.

Met een 20-tal kinderen, een 10-tal ouders en 2 begeleiders reden we met een hele stoet auto's richting Duitsland nabij Belfeld. Hier werd het mooie en verrassend afwisselende Brachterwald bezocht. Het zou een herfstwandeling worden, maar het werd een echte winterwandeling. Peter Schutte vertelde wat over het ontstaan van het gebied en had als thema "bomen". De kinderen konden soorten bomen ontdekken en lazen voor over wat kenmerken van deze bomen, zoals de berk, de inlandse eik, de grove den, de douglasspar, de lariks, de bospest, etc. Sommige bomen waren ingezaagd om ze te doden voor spechtbewoning. Nu werd ook duidelijk dat de naam Tegelen van het Romeinse Tegula afstamt, hetgeen dakpan betekent. Hier werd namelijk rivierklei gewonnen voor dakpannen te maken. Langs modderige paden en stromende beekjes werd er een leuke wandeltocht gelopen. Jip Staaks vond een Alpenwatersalamander. Jip Cox was als jongen het eerste boven op de hoge berg en Kristie Gellen als meisje. Er werden verder behoorlijk wat sneeuwbalgevechten geleverd. De lekkere warme chocomel en de koffie van José Schutte smaakte daarom hierna super lekker. Het was al met al een leuke en gezellige familiewandeling.
Jan Vullings

Bijen, hommels & wespen.

We moesten om 18.30 in de violier bijeen komen. Toen gingen we naar de kelder, daar kregen we uitleg van Bêr . Hij vertelde wat bijen en solitaire bijen zijn en we zagen er foto's van. We kregen een bijenkast te zien. Hij liet ook dingen zien waar hij de bijen mee kan vangen en vrijlaten. Toen gingen we aan een tafel staan en we kregen bamboe stokken die moesten we in gelijke stukken zagen. Als je dat met zijn tweeën deed moest je ook samen de stokken verdelen. Soms ging het gemakkenlijk en soms moeilijk. Je kreeg ook een kaart daar kon je de bijen op zien. Als je klaar was met de bamboe stokken zagen dan kon je ze aan elkaar laten maken . Je kon ook nog als je klaar was met alles honing proeven. Het was allemaal heel gezellig. De kinderen van groep 2 moesten in een grote ronde boomstam gaten boren voor de bijen.
De kinderen die met de Quizzz hebben gewonnen kregen een kado.
Toen we gingen kregen we nog een boomstammentje met gaatjes die je in de tuin kan ophangen. Het is 19.30 we pakten onze fietsen en we mochten naar huis gaan.
Dit verslag is getypt door: Amy Peeters en Chris Eickes.

Natuurwerkdag.

Dat de kinderen van Jeugd en Natuur zich op deze natuurwerkdag goed geamuseerd hebben is op de foto’s duidelijk te zien. Al direct na de opening door Peter Schutte wilden ze aan het werk. Toch werd eerst het ontstaan van het adoptieproject verteld en daarna gingen ze in drie groepen aan het werk. De paddenpoel werd rondom schoongemaakt, de knotwilgen van scheuten ontdaan en het vol gegroeide eiland werd weer begaanbaar gemaakt. Ook het spelen op dit eiland was erg spannend want je kon paadjes door het riet maken waar nog niemand gelopen had.
In de pauze kregen we de beroemde en niet overtroffen erwtensoep van Jo Trepels. De familie Schutte zorgde voor chocomel en koffie met broodjes.
Ook de beide wethouders Arno Janssen en Fred Peeters bezochten de natuurwerkdag. Arno hield een korte toespraak en als waardering voor ons werk schonk hij uit naam van de Gemeente een aantal zagen. Beide wethouders staken daarna ook zelf de handen uit de mouwen.
Jeugd en Natuur dankt iedereen die aan deze dag heeft mee gewerkt, ook de mensen uit Baarlo die speciaal hiervoor naar Maasbree afreisden.
Na afloop was het nog gezellig “nakaarten” daar bij het prachtige stukje natuur in Maasbree.

Paddestoelen zoeken op de Breukerheide.

We moesten om half 10 aanwezig zijn op het kennedyplein. Toen gingen we met z’n allen naar de breukerheide. Daar kregen we uitleg wat we moesten doen. Toen gingen we groepen maken. Toen kregen we een kaart waar van alles op stond. Wij waren groep 1 en hadden als leider Jan en Ruben. Al snel hadden we er al een gevonden. Het was de vliegezwam. Toen liepen we verder, we kwamen er nog meer tegen: kastangeboleet, fopzwam, eekhoorntjesbrood, Al snel kwamen we een bijzondere tegen, de kikkerzwam. Toen liepen we verder en kwamen we een hele grote kastangeboleet van wel 20 cm tegen. Toen kwamen we langs een heksenkring, hij was niet echt groot. Toen zagen we ook een hele grote mierenhoop. We liepen verder en al snel had Luuk ook een bijzondere gevonden, het was de koraalzwam. We liepen weer een heeeeeeeeeeeeel stuk verder en daar was een hele grote kuil met holletjes in. Daar lag de coca cola zwam en de wc rollen zwam. Toen liepen we over het veld verder. Toen vertelden jan ons een trucje. Hij had een spar en een denne blad, hij zij, als je naar de naalden kijkt zie je het verschil tussen een den en een spar. Als hij een naald heeft is dat solo, de s van spar. En als hij twee naalden heeft dan noem je dat duo, de d van den. Toen liepen we terug naar de verzamelplaats. Toen gingen de jongens naar de paardenwei en daar gingen we in de modder over de hindernisbaan springen. 10 min. later was iedereen er. Toen vertelde de ouderen over de paddenstoelen en lieten ons een paddenstoel zien waar je de sporen van kon zien. Toen fietste we gezamenlijk terug en gingen we naar huis.
Bart Gooren & Jip Cox

De bomen en zaden Quizzz….

Maandag 10 okt. 2005 deden we de bomen en zaden quiz.
We kwamen op locatie Kennedyplein bij elkaar en we gingen samen naar binnen. Daar kregen we wat uitleg over bomen en zaden. Toen ze klaar waren met de uitleg, moesten we groepjes maken van 3 of 4 kidsss. Iedereen kreeg een groepsnummer. We gingen naar het overblijflokaal, daar stonden 14 opdrachten voor ons. Iedereen moest bij z’n eigen groepsnummer beginnen. Sommige 2de groepers zeiden ons wat voor, maar het meeste deden we zelf want dat wisten we. Er waren veel leuke opdrachten zoals naar buiten gaan en de boom op meten met een natuurlijke manier. We kregen een soort driehoekig blaadje om de boom op te meten. De jongens buiten waren ons af aan het leiden door grapjes te maken, dat vonden we niet grappig. We kwamen ook 2 min. te laat naar boven omdat we de tijd niet wisten. Op het laatst kregen we nog kastanjes en walnoten. Mmmmmmm…… Het was een interessante en suprrrrrr leuke avond!
Dit verslag is geschreven door: Lydie Kabantu, Gita Leijssen en Eefje Meier.

Hallo jongens en meisjes,
Hierbij de uitslag van de bomen-, zadenquiz van Jeugd en Natuur.
Het was weer heel erg spannend:
1. 40,5 punt Floor, Manouk, Priya.
2. 40 Ellen, Ashley> Hilde.
3. 40 Juul, Kim, Eline.
4 37,5 Bram, Jordi, Rob.
5. 36 Jip, Danny, Wouter.
6. 34 Max, Tim, Sid.
7. 34 Geertje, Amy, Audrey.
8. 33 Bart, Luuk, Rogier.
9. 29,5 Lydie, Eefje, Gita.
10. 29 Mayke, Kristie, Jill, Lieke.
11. 24 Joyce, Eefke, Luca.
12. 18,5 Fleur, Cecile, Chris.
De winnaressen krijgen de volgende binnenactiviteit de prijsjes overhandigd.
Floor, Manouk en Priya van harte gefeliciteerd.
Roger Hendrix, Bêr Jeucken en Jan Geerits.

Waterinsecten.

Onze eerste doe morgen met jeugd en natuur.
Zondag 25 september zijn we waterinsecten gaan vangen in het dorpsbos. We kwamen bij elkaar om half 10 op het kennedyplein. Niet iedereen was even wakker, maar toen iedereen een beetje wakker was vertrokken we. Eerst kregen we uitleg en daarna werden we in 5 groepen verdeeld. Een groep ging eerst naar de Everlosebeek, 2 andere groepen gingen naar het meer en 2 andere groepen gingen naar een andere beek. 1 kind zag een dode snoek in het water liggen en haalde die uit het water, die snoek stonk heel erg. De snoek werd meteen weer in het water gegooid. Omdat een paar kinderen te ver in het water gingen kregen ze natuurlijk…… natte voeten!! Er was ook nog een kind dat helemaal in het water viel! Toen het bijna 12 uur was gingen we met zijn allen de diertjes onderzoeken die we hadden gevangen. Het waren er best veel, bijvoorbeeld: geelgerande waterkevers, rugzwemmertjes, poelslakken, kikkers, padden, bloedzuigers, waterspinnen, schaatsenrijders en nog veel meer. Daarna fietsten we met zijn allen weer naar huis. Het was een kei- leuke- toffe- leerzame morgen!
Groetjes van Ashley van Hulst, Geertje Verber, Ellen Gubbels.

Installatie.

De installatie van de nieuwe groep meisjes en jongens laat zien dat er in Maasbree heel veel interesse is voor de natuur. Liefst 38 kinderen hebben zich dit jaar aangemeld voor groep 1. Ook uit de groep 1 van vorig jaar hebben enthousiast geworden kinderen zich aangemeld voor groep 2 zodat deze groep nu bestaat uit 13 personen. Wethouder Arno Janssen mocht de kinderen installeren en was zelf onder de indruk van de grote belangstelling bij de aanwezigen.
De eerste activiteit, het bloemschikken werd al meteen een groot succes. De mooie bloemstukken stonden in een raamwerk hoog opgestapeld. Er waren heel mooi gemaakte stukken bij.
Het werd voor iedereen een geslaagde avond en de mooie bloemstukken staan nu thuis in de huiskamer te pronken.
Iedereen hartelijk bedankt voor de komst en voor haar of zijn inzet.